Innovationspriset i Umeå

Studerar du på SLU:s Campus Umeå och har en idé om en ny produkt, tjänst eller metod som kan bidra till en hållbar utveckling? Då är du välkommen att söka innovationspriset på 50.000 kronor.

Ansökan senast: 2023-09-06
Finansiär: Sparbanksstiftelsen Norrland
Genom att tillsammans med Sparbanksstiftelsen Norrland skapa ett Innovationspris vill SLU bidra till en innovationsfrämjande kultur som möjliggör att mer av universitetets samlade kunskap förvandlas till nyttiggörande innovationer i samhället.
Den gröna näringen står inför en av sina största utmaningar någonsin. Det krävs stora förändringar och utveckling inom inte minst skogs- och jordbruk. Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) i Umeå är världsledande inom skog och forskningen kring livsmedelsproduktion för norrländska förhållanden. Vi tror att många av de lösningar som behövs för att uppnå FN:s globala mål finns vid SLU i Umeå. Därför ges priset till en idé med potential att förändra den gröna näringen. Idéer som ännu inte utvecklats till en kommersiell produkt eller tjänst välkomnas att söka Innovationspriset. Idéernas natur kan ta många former och alla välkomnas oavsett om de är produkt, tjänst, metod eller något annat som i dagsläget inte är känt.
Prissumman är ett personligt stipendium på 50 000 kr som delas ut av Sparbanksstiftelsen Norrland till den forskare, anställda eller student som enligt juryn inkommit med den bästa idén och är normalt inte skattepliktigt. Mottagaren ansvarar dock för att detta klargörs med skatteverket.

Ansökan

Ansökan lämnas in via länken: https://www.venturecup.se/slu/ Där finns också regler och kriterier att ladda ner som PDF-filer. Bidraget kan lämnas på antingen svenska eller engelska. Bidraget får inte överstiga:

  • Max 1000 ord
  • Max 3 bilder
  • Max 60 sek film

För mer information

Maria Klintenäs, Senior Innovation & Business Advisor, SLU Holding

Finansiärer

Läs om tidigare vinnare av innovationsprisen

Prisad metod använder växter för att extrahera och och stabilisera föroreningar i miljön.

Johanna Larsson och Nina Safavi, studenter på Mastersprogrammet i Landskapsarkitektur vid Institutionen för Landskapsarkitektur är 2023 års vinnare av Alnarps innovationspris.

Läs mer

Jonas Bohlin. Foto: Jonas Bohlin
Innovativ idé håller koll på planterade plantors position

Forskaren och entreprenören Jonas Bohlin gillar att fila på egna idéer och testa dem genom olika spännande projekt. Med sin innovation TreePlanterXY, kombinerar han ny teknik med gamla metoder för att möta efterfrågan på information inom skogsbruket.

Läs mer

Karttjänst för lantbrukare vann innovationspris

Target Y – Skördekartor för alla heter det vinnande bidraget i SLU Skara och Sparbanken Skaraborgs första innovationspris.

Läs mer

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå