NitroCapt vinner Startup 4 Climate

NitroCapts teknik för att utvinna kväve ur luft utsågs till det bästa bidraget i energiomställningstävlingen.

Startup 4 Climate är en satsning för att lyfta fram, och stödja unga bolag som kan bidra till att snabba på energiomställningen genom att skapa smartare, energieffektivare mer klimatsmarta lösningar energi och transport.

NitroCapt utvecklar en teknik för att utvinna kväve ur luft med hjälp av vatten och förnybar energi. Målet är att skapa ett klimatneutralt gödsel. Det konstgjorda kvävegödsel som används idag produceras främst av naturgas, vilket orsakar stora växthusgasutsläpp. NitroCapts gödsel orsakar inga utsläpp. Årets två vinnare delade på prispotten på 2 miljoner kronor. Prispengarna kommer NitroCapt använda för att rekrytera fler ingenjörer till bolaget för att snabbare kunna utveckla tekniken få ut sitt klimatsmarta gödsel på marknaden.

Läs mer

NitroCapt
Startup 4 Climate
Lyssna på Sveriges Radios segerintervju med NitroCapts vd Gustaf Forsberg

Gustaf Forsberg, vd NitroCapt.

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå