Valideringsmedel

Din idé kan göra nytta i samhället!

Nu har du möjlighet att, genom SLU Holding, söka anslag från Vinnovas valideringsprogram VFT. Medlen är till för att framförallt du som är verksam vid SLU ska få möjlighet att utveckla och validera innovativa idéer och forskningsresultat.  Finansieringen är avsedd att användas till aktiviteter som marknadsanalyser, framtagning av prototyper, patentansökningar, att bygga team, resor för att möta industripartners med mera.

VFT har skapats för att i tidiga skeden minimera olika former av risker för att stärka möjligheten till framgångsrik kommersialisering eller annan samhällsnytta. Tanken är att effektivisera processen för att kunskap från universitet ska komma till användning i samhället i form av produkter eller tjänster.

Du kan få finansiering för exempelvis följande aktiviteter:

  • Analys av kundbehov
  • Verifiering av produktionsmetod
  • Analys av regulatoriska och legala krav
  • Teknisk verifiering som syftar till att minimera projektrisker
  • Patent och/eller varumärkesskydd
  • Aktieägaravtal

Medel får inte användas för fortsatt forskning, ren teknik- och produktutveckling eller till inköp av utrustning.

Ansökningarna behandlas löpande och sker i samråd med en innovations- och affärsutvecklare från SLU Holding.

 

 

 

Är du intresserad av att söka VFT-medel?

Kontakta oss via kontaktformuläret– eller hör av dig direkt till någon av våra medarbetare.

Läs mer om projekt som fått VFT-medel

Cocktaileffekten mätbar med ny unik metod

Agneta Oskarsson och Johan Lundqvist har utvecklat en ny unik metod med kapacitet att både upptäcka kemiska föroreningar i miljön och mäta effekter av kända och hälsoskadliga ämnen.

Läs mer

Jonas Bohlin. Foto: Jonas Bohlin
Innovativ idé håller koll på planterade plantors position

Forskaren och entreprenören Jonas Bohlin gillar att fila på egna idéer och testa dem genom olika spännande projekt. Med sin innovation TreePlanterXY, kombinerar han ny teknik med gamla metoder för att möta efterfrågan på information inom skogsbruket.

Läs mer

Bättre djurvälfärd med ny digital mätteknik

För Marie Rhodin och Elin Hernlund är siktet inställt på att utöka sin världsledande forskargrupp inom ortopedi och biomekanik och skapa fler digitala verktyg som når ut till samhället. Redan nu finns forskning och teknik på plats för att utveckla det första digitala verktyget och påbörja ett kommersiellt samarbete.

Läs mer

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå