Pressmeddelanden

Tidig detektion och behandling av artros hos häst – SLU Holding investerar i SGPTH Life Science AB och Artroa AB

Svensk forskning ligger bakom upptäckterna som kan revolutionera behandlingen av artros. Tack vare ett nytt test kan sjukdomen upptäckas tidigt – och med hjälp av ett nytt läkemedel kan sjukdomen bromsas.

Läs mer
Ny cancerterapi ger hopp för patienter med livshotande tumörer – nu investerar SLU Holding i MyCural Therapeutics

MyCural Therapeutics vision är att utveckla nya cancerterapier för patienter med högrisktumörer. Tjugo år av cancerforskning har genererat potentiella läkemedelskandidater som ska hämma det drivande proteinet MYC som ofta är felreglerat i tumörceller.

Läs mer
Bättre naturvärdesbedömingar – nu investerar SLU Holding i Greensway Digital

Greensway Digital AB erbjuder en digital lösning för att naturvärdesbedöma skogar. Lösningen ger ett precist och användarvänligt beslutstöd inför skogliga åtgärder i det certifierade skogsbruket.

Läs mer
Fossilfri produktion av konstgödsel – nu investerar SLU Holding i NitroCapt

Produktionen av kvävegödsel står för ca 2,5% av världens fossilbaserade utsläpp av växthusgaser och ingen har hittills lyckats ta fram en kostnadseffektiv, utsläppsfri process som kan konkurrera med konventionell produktion.

Läs mer
Agneta Oskarsson och Johan Lundqvist
Nya metoder för säkert dricksvatten – SLU Holding investerar i BioCell Analytica

Nya innovativa analysmetoder från Sveriges lantbruksuniversitet har kapacitet att mäta effekter av såväl kända som okända miljö- och hälsoskadliga ämnen samt cocktaileffekter. Metoderna gör det därmed möjligt att upptäcka effekter av hittills okända kemiska föroreningar i miljön. SLU Holding AB har följt arbetet från start och investerar nu i bolaget BioCell Analytica Uppsala AB som siktar på att ta metoden till en bredare marknad.

Läs mer
Hopp för halta hästar - nu investerar SLU Holding i Sleip AI

Med ett nytt digitalt mätverktyg ges nu nya möjligheter att tidigare upptäcka hälta hos hästar och snabbare sätta in rätt åtgärder. SLU Holding AB investerar i Sleip AI AB och bolagets arbete att utveckla nya digitala lösningar för bättre djurhälsa.

Läs mer
Bättre potatis och mindre användning av bekämpningsmedel - SLU Holding investerar i SolEdits

Hos SolEdits AB är affärsidén att förbättra egenskaper hos kommersiellt intressanta potatissorter. Bakom det nystartade bolaget står forskare från Sveriges lantbruksuniversitet (SLU), SLU Holding AB och Sveriges Stärkelseproducenter. Nu satsar SolEdits på att göra gensaxen CRISPR tillgänglig som växtförädlingsverktyg för alla intressenter inom potatisbranschen.

Läs mer
Ny metod kan upptäcka cancer innan symptomen uppstår – nu investerar SLU Holding i Alertix Veterinary Diagnostics

SLU Holding AB går in som delägare i Alertix Veterinary Diagnostics AB, som utvecklar ett snabbtest för tidig upptäckt av cancersjukdomar hos hund, katt och häst. I emissionen deltar även ALMI Invest och privata affärsänglar.

Läs mer
SLU Holding AB investerar i Prevet AB

PreVet erbjuder en digital HästJournal där hästägare får en helhetsbild och bättre koll på hästens hälsa. HästJournalen förenklar, förbättrar och förbilligar hästhälsa, hästskötsel och hästägande i Sverige. Nu går SLU Holding in som delägare i bolaget.

Läs mer
SLU Holding investerar i Havredals - ny satsning på växtbaserat livsmedel för köttätare och mjölkdrickare

Havredals har siktet inställt på framtiden och utvecklar hälsosamma, växtbaserade alternativ till kött och mejeriprodukter. Nu investerar SLU Holding AB i bolaget.

Läs mer

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå