För forskare

Bra att veta för dig som forskar

Det  finns stora möjligheter att själv bidra till hur kunskapstillgångar som forskningsresultat kommer till nytta i samhället.
Hur kommer din forskning bäst till användning?
Här kan du läsa om forskare som inte enbart publicerar sina resultat och lära dig mer om hur SLU vill stötta innovationsskapande.

SLU producerar forskning i världsklass

Det finns många sätt forskning bidrar till ny kunskap och ökat vetande. Läs mer om forskare vid SLU som tagit sin forskning till nytta.

Olika lösningar för en hållbar livsmedelsproduktion

Annie Drottberger är en driftig doktorand och lärare som brinner extra för att forskning kommer till användning. På institutionen för Biosystem och teknologi vid SLU i Alnarp, forskar hon på hur företagare inom trädgårdsnäringen med fokus på grönsaksodling tar till sig kunskap och innovationer. Långsiktigt handlar det om att tillsammans arbeta med olika lösningar för en hållbar livsmedelsproduktion.

Läs mer

 

Lena Lidfors. Foto Vanja Sandgren/SLU

Sociala tjänstehundar spelar viktig roll för fysisk och psykisk hälsa

Lena Lidfors är professor i etologi, vid Institutionen för husdjurens miljö och hälsa på SLU i Skara. De senaste åren har hon intresserat sig för interaktionen mellan djur och människa, vilket resulterade i en rapport om sociala tjänstehundar inom skola, vård och omsorg.

Läs mer

 

Jonas Bohlin. Foto: Jonas Bohlin

Innovativ idé håller koll på planterade plantors position

Forskaren och entreprenören Jonas Bohlin gillar att fila på egna idéer och testa dem genom olika spännande projekt. Med sin innovation TreePlanterXY, kombinerar han ny teknik med gamla metoder för att möta efterfrågan på information inom skogsbruket.

Läs mer

 

SLU vill främja innovationsskapande

Lärarundantaget

Forskare/akademiska lärare vid SLU har rätten till sina egna forskningsresultat.

Läs mer

Sidouppdrag?

SLU har enkla och generösa regler för bisysslor. Grundregeln är att bisysslor är tillåtna.

Läs mer

SLU:s IP policy

SLU vill uppmuntra egen kommersialisering, utveckling och innovation.

Länk till policyn.

Hur kan vi hjälpa dig?

Från forskningsidé tills resultaten kommer till användning.
SLU Holding erbjuder service under hela processen.

 

 

Läs mer om våra tjänster

Spot your idea!

Hur kan din forskning komma till nytta i samhället?
Börja med en enkel självtest och få förslag på nästa steg?

 

 

Gör testet här

Hur jobbar vi tillsammans?

Som forskare vid ett svenskt universitet har du en unik möjlighet att själv vidareutveckla ditt forskningsresultat till nytta i samhället. Att ta en idé vidare i en innovationsprocess är en spännande resa, där ingen resa är den andra lik. Med våra kompletterande kompetenser och nätverk, genomlyser och utmanar vi din idé så att den vidareutvecklas, och blir redo för att komma till användning.

Läs mer

VFT-medel

I en innovationsprocess ingår många delar. Alla kräver sitt fokus och sin expertis för att en innovation ska bli verklighet.

Genom SLU Holdings valideringsmedel kan du ansöka om finansiering för att vidareutveckla din idé m.h.a. extern kompetens.

Läs mer om finansieringen

Kontakta oss

Hur kan vi hjälpa dig? Kontakta oss via kontaktformuläret– eller hör av dig direkt till någon av våra medarbetare.

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå