Innovationspris

SLU och Sparbanksstiftelsernas innovationspriser

De gröna näringarna står inför en stor hållbarhetsutmaning. Mer mat måste nå fler konsumenter samtidigt som samhället behöver bli mer klimatpositivt. Det behövs nytänkande och innovationer inom inte minst jord- och skogsbruk. Därför satsar Sparbanken Skåne genom sin ägarstiftelse Finn, Sparbanken Skaraborg och Sparbanksstiftelsen Norrland på tre innovationspris tillsammans med SLU Holding och Sveriges lantbruksuniversitet

Håll utkik här för mer info om när priserna kan sökas.

SLU Alnarp och Sparbanken Skånes innovationspris

Arbetar eller studerar du på Campus Alnarp och har en idé med potential att förändra den gröna näringen eller livsmedelskedjan? Då är du inbjuden att söka innovationspriset på upp till 100.000 kronor.

Sista ansökningsdag är den 13 september.

LÄS MER

SLU Skara och Sparbanken Skaraborgs innovationspris

Har du eller någon du samverkat med deltagit i ett forskningsprojekt tillsammans med SLU i Skara? Sök SLU Skara och Sparbanken Skaraborgs innovationspris för hållbara forskningsprojekt till nytta för de gröna näringarna eller samhället i stort.

Ansökningstiden för 2023 års pris har gått ut. Vinnarna presenteras i september.

SLU Umeå och Sparbanken Norrlands innovationspris

Arbetar eller studerar du på Campus Umeå och har en idé med potential att förändra den gröna näringen eller livsmedelskedjan? Då är du inbjuden att söka 2024 års innovationspris på upp till 50.000 kronor.

Sista ansökningsdag är 16 oktober.

LÄS MER

Läs om tidigare vinnare av innovationsprisen

Prisad metod använder växter för att extrahera och och stabilisera föroreningar i miljön.

Johanna Larsson och Nina Safavi, studenter på Mastersprogrammet i Landskapsarkitektur vid Institutionen för Landskapsarkitektur är 2023 års vinnare av Alnarps innovationspris.

Läs mer

Jonas Bohlin. Foto: Jonas Bohlin
Innovativ idé håller koll på planterade plantors position

Forskaren och entreprenören Jonas Bohlin gillar att fila på egna idéer och testa dem genom olika spännande projekt. Med sin innovation TreePlanterXY, kombinerar han ny teknik med gamla metoder för att möta efterfrågan på information inom skogsbruket.

Läs mer

Intelligent stängselsystem för nötdjur vann innovationspris

FarmGuard, ett system som underlättar för lantbrukare att inspektera och underhålla stängsel för nötdjur är det vinnande bidraget i SLU Skara och Sparbanken Skaraborgs innovationspris 2023.

Läs mer

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå