Nysatsning på SLU:s innovativa studenter

Charles van de Kerkhof är ny verksamhetsledare för VentureLab@SLU. Som entreprenör och tidigare SLU-student vill han inspirera studenter att och våga satsa på sina idéer.

Charles kommer ursprungligen från Nederländerna och har arbetat inom turistnäringen i flera afrikanska länder, främst inom safariturer. Efter att ha tagit sin första masterexamen vid universitetet i  Wageningen (i Fritid, Turism & Miljö) fortsatte han studera i Sverige och tog en andra master i Entreprenörskap och Innovation. I samband med det började han arbeta på sitt uppstartskoncept Fjällgås, en högklassig naturturismorganisation som omfattar regenerativt jordbruk, utbildning och naturvård. Charles brinner för hållbarhetsfrågor och hur entreprenörskap, jordbruk, biologisk mångfald och förnyelsetänkande bäst bidrar för att skapa lösningar.

”För mig var det fantastiskt att kunna använda kunskapen från utbildningen för att starta och driva Fjällgås”, berättar Charles.

Förutom sin entusiasm och kunskap kommer Charles att ta in turistnäringens kundcentrerade gästfrihetsfokus i VentureLab@SLU:s verksamhet.

”VentureLab@SLU stöttar och inspirerar studenter att våga satsa på sina idéer och forma sin egen framtid. Tanken är att utveckla ett studententreprenöriellt nav på Green Innovation Park i Alnarp där studenter kan mötas och lära av varandra och av startups i olika stadier. SLU Holdings affärsutvecklare kommer att finnas med för att coacha studenterna”, säger Charles.

VentureLab@SLU anordnar återkommande events dit start ups och entreprenörer bjuds in för att dela med sig av sina erfarenheter.

Läs mer om vårens späckade program på VentureLab@SLU:s hemsida.

Charles van de Kerkhof
Foto: Privat

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå