”Rotad & Jordad” tilldelas priset Årets Studententreprenör i Uppsala

SLU-studenterna Rana Toprak och Sanaz Kalantari får Drivhusets pris för sin banbrytande landskapsdesign för ökad ekologisk motståndskraft och lokal självförsörjning.

Årets Studententreprenör är ett pris som syftar till att hylla och uppmärksamma Uppsalastudenters entreprenörskap. Årets vinnare är Rana Toprak och Sanaz Kalantari som studerar Landskapsarkitektprogrammet på SLU.

Deras idé, Rotad & Jordad, strävar efter att skapa en kultur som samverkar med naturen och ekosystemen för att tackla dagens mat- och klimatutmaningar. Rana och Sanaz planerar att uppnå detta genom banbrytande landskapsdesign och inspiration, för att stärka ekologisk motståndskraft samt öka lokal självförsörjning och handlingskraft. Med prispengarna avser de att investera ytterligare i företaget och har planer på att grunda ett aktiebolag för att driva sin entreprenörsresa vidare.

Läs mer om Rotad och jordad på deras hemsida.

Rana Toprak och Sanaz Kalantari.
Foto: Ⓒ Rotad & jordad

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå