Grattis William! Vinnare i Venture Cups sverigefinal

Geografisk intelligens kombinerar öppna geografiska data med maskininlärning för att skapa planeringsunderlag för de spatiala näringarna. Genom användning av AI-modeller kan användarna dra nytta av sina data på ett mer effektivt sätt.

Juryns motivering: Vinnaren av Beyond Academic har hittat ett sätt som ökar kunskapen för en smartare planering vilket är ett viktigt steg i att minska miljöpåverkan. En lösning som kommer att tillgodose befolkningen med information och verktyg för att främja mer hållbara beslut och beteenden.

William Lidberg är till vardags verksam som forskare vid forskare vid Institutionen för skogens ekologi och skötsel i Umeå

Vad betyder vinsten i Sverigefinalen?

– Det är ju en verifiering på att andra än jag själv tycker att det här är en bra ide, som är värd att satsa på! Så det tänker jag göra nu!”, berättar William Lidberg

 

Venture Cup

Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med framtidens entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en idé.

VentureCup.se

Beyond Academic 2023

Priset delas ut till en startup där minst en teammedlem är student, doktorand eller forskare på något av Venture Cups lärosätespartners samt har störst potential att ta idén vidare från akademi till näringsliv.

För mer information

William Lidberg
Forskare vid Institutionen för skogens ekologi och skötsel
Telefon: +46706295567
E-post: william.lidberg@slu.se

William Lidberg – Vinnare av Venture Cups Beyond Academic 2023
Foto: Venture Cup

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå