Fem nytänkande vinnare på Innovation Bootcamp

SLU-studenterna Suze van der Zwet och Nicole Hyslop var bland vinnarna när Innovation Boot Camp avgjordes i Umeå.

Innovation Bootcamp i Umeå är ett kostnadfritt flerdagarsevenemang som utmanar deltagarna att släppa loss sin kreativitet och utveckla innovativa affärsidéer med hjälp av erfarna affärsutvecklare från Umeås innovationsstödsystem. För vissa kan dagarna bli början på en spännande entreprenörsresa.

Eventansvariga Evelinn Carlsson på Innovationskontoret vid Umeå universitet, är väldigt nöjd med årets uppslutning.

– Efter 24 timmar skickades 21 unika och innovativa idéer in. Jag är verkligen imponerad av deltagarnas entusiasm och engagemang. De spelade en nyckelroll i att forma ett innovativt och spännande evenemang, säger hon.

Vinnare av Innovation Bootcamp 2023

Mest genomförbara idé
Priset gick till Simulation of fire in mixed reality skapad av Filip Lapveteläinen. Idén har flera potentiella tillämpningar som kan bidra till ökad säkerhet.

Mest hållbara idé
Priset gick till Lyckan skapad av Suze van der Zwet och Nicole Hyslop. Idén bygger på behovet av grönytor vid SLU Umeå för att förbättra psykisk hälsa, hållbarhet och arbetsmiljö för studenter och anställda.

Mest kreativa idé
Expandable storage augmentation for drilling machines av Danjela Vladi och Abel Kebede. En ny lösning för underjordisk lagring med hjälp av borrmaskiner som kan ha en positiv effekt på vattenutvinning och miljöpåverkan.

För Suze van der Zwet och Nicole Hyslop är nästa steg redan satt.

– Vi har framöver ett möte med infrastrukturstyrelsen på SLU och om de godkänner vår idé kan vi börja göra Lyckan grön, säger Suze.

Innovation Bootcamp arrangeras av Innovationskontoret vid Umeå universitet i samarbete med flera partners från Umeås innovationsstödsystem, bland annat A Working Lab, Uminova Innovation, SLU Holding, Ung företagsamhet, Venture Cup, eXpression Umeå, Coompanion, Drivhuset, Region Västerbotten samt Almi.

Vinnare av Innovation Bootcamp 2023: Filip Lapveteläinen, Abel Kebede, Danjela Vladi, Nicole Hyslop och Suze van der Zwet.

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå