Frukostwebbinarium om deeptech

Undrar du vad deeptech är? Då är du inte ensam. Deeptech utmanar och förändrar förutsättningar för hela branscher, men vad är det egentligen?

SLU Future Food och SLU Holding bjuder in till ett frukostwebbinarium där vi kan vända ut och in på deeptech begreppet och förstå hur teknologier som bygger på avancerad vetenskap och innovation kan påskynda omställningen till ett hållbart samhälle. Vi vet också att deeptech-området är prioriterat av EU och stora forskning- och innovationssatsningar kan väntas inom området, vilken roll vill då SLU ha inom detta?

Frukostwebbinarium om deeptech

Anmäl dig här

Vinnova beskriver deeptech som ”ett samlingsbegrepp för banbrytande och forskningsintensiv teknik och dess tillämpning genom disruptiv innovation. I sin användning kan deeptech leda till framsteg som utmanar eller förändrar förutsättningarna för hela branscher, eller för segment av den globala ekonomin.”

”Deeptech-projekt är ofta riskfyllda och kräver långsiktiga investeringar, men om de lyckas kan de erbjuda banbrytande lösningar och möjliggöra nya möjligheter för innovation och tillväxt”. Detta är skrivet av ChatGPT, som i sig själv är en form av produkt av deeptech-forskning. Deeptech har dock inte bara potential att förändra människors informationssökande bland stora datamängder, utan också omställningen till ett hållbart samhälle.

Det finns mycket spännande att göra om man korsar traditionell forskning med tankegångar från deeptech och stora satsningar är att vänta av EU och Vinnova. Kom och lyssna och inspireras till att se på din forskning på ett nytt sätt under detta frukostwebbinarium.

Webbinariet anordnas av SLU Future Food och SLU Holding. För att delta så registrera dig på formuläret nedan på denna sida. Presentationerna kommer att hållas på svenska, men frågor kan ställas på engelska.

Workshop efter frukostwebbinariet

SLU Future Food och SLU Holding bjuder även in till en fördjupad diskussion om potentialen för deeptech inom SLU och hur deeptech skulle kunna användas inom livsmedelssystemet. Registrera dig här för att delta i worskhopen efter frukostwebbinariet.

Teams kanal om deeptech

Vi erbjuder en sluten Teams-kanal (Deeptech vid SLU) som ett forum för dig att utbyta idéer och feedback på idéer. Denna Teams-kanal är endast avsedd för SLU-anställda och om du anmäler intresse i webbinariet (se formulär nedan) eller via email till SLU Future Food så lägger vi till dig. Om du vill bli borttagen så ta bort dig själv eller kontakta SLU Future Food. Denna Teams-kanal är ett komplement till den digitala workshopen direkt efter detta frukostwebbinarium.

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå